duminică, 17 martie 2013

Vivisectia sufletului

In centrul orasului Toulouse, intr-o zi de primavara timpurie, niste tineri protestau in fata unui sediu Air France impotriva folosirii animalelor pentru teste de laborator. Potrivit acestora, Air France si KLM sunt printre ultimele linii aeriene care mai transporta animale din Mauritius in Europa, in zboruri lungi de pana la 60 de ore, in conditii chinuitoare, pentru a fi supuse testelor de laborator ca model biologic pentru diverse produse destinate oamenilor.

Primate, caini si alte animale sunt transportate pentru a li se face vivisectie in laboratoarele din Europa in vederea efectuarii unor teste pentru produse farmaceutice, toxicologice, cosmetice si agro-industriale. In realitate, nicio alta specie nu poate da rezultate relevante in teste pentru specia umana, existand o multitudine de alternative cu grad de reusita mai mare decat aceste teste. De exemplu, in toxicologie, nivelul de previzibilitate ale testelor pe soareci si sobolani este de maxim 65%, in comparatie cu 82% cand se utilizeaza programul Valitox pe baza de culturi de celule umane.


Pana in ziua de azi, foarte multe linii aeriene au renuntat la transportul animalelor pentru laboratoare. Printre acestea, se enumara Amerijet, Air Canada, Air China, Lufthansa, United Airlines. 

Potrivit grupului Air Souffrance, Air France-KLM este una din liniile aeriene care inca efectueaza astfel de transporturi, departe de privirile publicului, pentru mari corporatii europene.

Pentru mai multe informatii, vizitati http://airsouffrance.fr/en

Niciun comentariu: